Praksisoverdragelse – Køb og salg af lægepraksis, speciallægepraksis eller klinikker


Er du læge og har du haft praksis i mange år og vil sælge din praksis, kræver det en god rådgiver. Selvom de fleste forhold bestemmes af PLO, er der stadig en række elementer der skal falde på plads. Måske har din praksis elementer, der kan sælges mere frit. Måske vil du gerne blive ved med at virke som læge, men på nedsat tid. Kontakt advokat Morten Hohn for god og personlig rådgivning.

Hvis du står over for springet og skal købe praksis for første gang i dit liv, vil du møde udfordringer, du måske aldrig er støt på før, uanset om du køber solopraksis eller en del af et praksisfællesskab. Ud over selve processen med at købe praksis, bliver du nu også selvstændig erhvervsdrivende. Du bliver typisk også arbejdsgiver og ansvarlig for en række elementer der følger med, når du ejer en praksis. Ofte har den sælgende læge en lejekontrakt med forskellige vilkår. Skal du overtage lejekontrakten? Kan du overtage lejekontrakten? Er lejekontrakten tidssvarende for dine ambitioner for din klinik?

I forbindelse med selve købet af praksis kan du opleve, at sælgeren som en erfaren faglig kollega, har andre forventninger til forløbet eller særlige krav du skal imødekomme for at kunne få lov til at købe praksis.

Advokat til køb og salg af lægepraksis - praksisoverdragelse

Kontakt advokat Morten Hohn for rådgivning op til og undervejs i processen. Revisor spiller ofte en stor rolle, og advokat Morten Hohn har stort fokus på det nødvendige samarbejde der skal bestå mellem køber, sælger, revisorer, banker og advokater.

Er du tandlæge, psykolog eller en anden form for terapeut er vilkårene for køb og salg af klinik ikke på samme måde reguleret som for lægerne. Men du har stadig brug for rådgivning til forhandling, udarbejdelse af købsaftale samt rådgivning om køb og overtagelse af inventar, lager, klienter og patienter, medarbejdere, udstyr og lokaler. Kontakt advokat Morten Hohn for rådgivning op til og undervejs i processen.