Forældrekøb

Ønsker du at glæde dit barn eller dine børn med at stille en bolig til rådighed i deres studietid? Eller ønsker du måske at gøre brug af den omvendte model, hvor du stiller en bolig til rådighed for dine forældre, i deres alderdom? Så er der er der tale om forældrekøb eller for den anden model, et omvendt forældrekøb.

Der findes mange gode vejledninger og artikler på nettet. Start der. Når I har undersøgt de økonomiske muligheder, fundet en egnet ejendom og måske også talt med en revisor, skal I tage kontakt til en advokat, som kan hjælpe med det sidste.

Der er egentlig tale om et kombineret produkt, hvor I skal bruge Køberrådgivning og en Boliglejekontrakt. Dernæst skal vi sammen med jeres revisor vælge den skattemæssige model, der er rigtig for jer.

Her er et par tip:

  • Adgangen til senere at handle ejendommen over til lejeren til den ofte noget lavere offentlige ejendomsvurdering fratrukket 15% forsvinder snart, forventeligt i foråret 2019.
  • Den husleje, som lejeren skal betale, skal svare til den omtrentlige markedsleje. I kan altså ikke købe en kæmpe lejlighed og så leje den ud til næsten ingen penge. Gør I det alligevel kan der skattemæssigt være tale om en gave, der bliver skattepligtig.
  • Hvis ejendommen er ejerlejlighed eller andelsbolig, skal der være en adgang i vedtægterne til at I må leje lejligheden ud. Skal jeres barn leje værelser ud, for at få den samlede økonomi til at hænge sammen, skal dette også være lovligt i forhold til foreningens regler. Ellers kan modellen slet ikke lade sig gøre.
  • Lejelovens almindelige regler finder fortsat anvendelse, også med hensyn til lejens størrelse og øvrige vilkår.