Køberrådgivning


Hvis du med banken har en aftale om, at du kan købe hus, lejlighed, sommerhus eller andelsbolig, kan du trygt skrive under hos ejendomsmægleren.
I standardkøbsaftalen skal du blot sørge for, at mægler har indføjet ”sædvanligt finanserings- og advokatforbehold” og gerne med en frist på ikke under 6 hverdage. Samtidig skal du give mægler oplysninger om, at jeg er din advokat.

Har du ikke skrevet under endnu, kan du overveje at bruge mig som forhandler. Se mere om forhandlingsrådigvning under Rådgivning forud for køb.

Når sælgeren har skrevet under, sender mægleren alt materialet til både dig som køber og mig som din rådgiver. Nu starter mit arbejde. Alt materiale gennemlæses, hvorefter du får min vurdering på mail og vi drøfter de forskellige udfordringer, som jeg måske har fundet i min gennemgang. Drøftelserne tager vi enten som et møde på kontoret eller pr. telefon. Jeg er rimelig fleksibel med tidspunktet for vores gennemgang.

Min opgave er ikke, at overbevise dig om, at du ikke skal købe ejendommen. Min opgave er, at du skal vide hvad du køber. Jeg plejer at sige, at man gerne må gøre en dårlig handel – hvis bare man ved, at den er dårlig. Det er overraskelsen, der er ubehagelig.

Hvad får du hos mig:

Gennemgang af købsaftalen med tilhørende bilag, fx tingbog med servitutter, oplysninger fra offentlige myndigheder, forsikringsforhold mm. Er der tale om et hus, vil der typisk også være tilstandsrapport, el-rapport, energimærke og et spørgsmål om tegning af ejerskifteforsikring. Er der tale om ejerlejlighed eller andelsbolig er der typisk vedtægter, regnskaber og referater fra foreningen, der skal gennemgås.

Jeg bistår med alle sædvanlige forhandlinger med mægler, herunder formel godkendelse af handlen og også meddelelse til banken om frigivelse af købesummen til Sælger.

Dukker der noget op i vores gennemgang, som du først efter min rådgivning forstår de fulde konsekvenser af, kan jeg som advokat ved hjælp af det indføjede advokatforbehold i yderste konsekvens afvise at godkende handlen. En anden mulighed er, at vi sammen forhandler med mægler og sælgeren om at få ændrede vilkårene.

Bruger du ikke advokat, eller indeholder købsaftalen ikke et advokatforbehold, vil du typisk være omfattet af en lovbeskyttet fortrydelsesret. Bruger du denne, koster det 1% af købesummen at fortryde. Advokatforbeholdet derimod er gratis, dog skal du betale mit salær.


Når handlen er godkendt, skal ejerskiftet tinglyses. De fleste mæglere forestår disse registreringer, og jeg hjælper dig fortsat, så vi sikrer, at tinglysningen er korrekt. Kontrol af mæglers arbejde er med i min pris. Skulle opgaven med at tinglyse overdragelsen være pålagt dig som Køber, ligger det ud over mit honorar. Se mine priser her.

Når du flytter ind, foretages der aflæsninger af målere m.v., og der foretages regulering af omkostninger som Køber og Sælger skylder hinanden. Jeg hjælper med at gennemgå refusionsopgørelsen og sikrer, at det sidste regnestykke gøres rigtigt op. Kontrol af mæglers arbejde er med i min pris. Skulle opgaven med at udarbejde refusionsopgørelsen være pålagt dig som Køber, ligger det ud over mit honorar. Se mine priser her.

Først nu er slutter mit arbejde.

Min rådgivning omfatter ikke forhold vedrørende finansiering herunder rådgivning om ejerskiftelån, kurssikring eller evt. gældsovertagelse, da stort set alle får rådgivning herom via deres bank.